Bárdos Katalin

klinikai szakpszichológus-terapeuta

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola pszichopedagógia szakának (1979) elvégzése után lettem pszichológus (ELTE, 1983), majd letettem a klinikai szakpszichológusi diplomát (1989), megszereztem a bölcsészettudományi doktori címet (ELTE, 1989), és a Semmelweis Egyetemen a pszichoterapeuta szakvizsgát (2001) is.
Több mint 40 éve segítem a hozzám forduló gyermekeket és felnőtteket abban, hogy neurotikus tüneteiből eredő félelmei és szorongásai csökkenjenek és oldódjanak. 2010-ig dolgoztam nevelési tanácsadókban, 5 évig igazgatóként. Terápiák során azt tapasztaltam, hogy ezen tünetek hátterében gyakran nem csak a megoldatlan családi konfliktusok állnak, hanem az okok a tágabb környezetben – iskola, munkahely, társadalom – is keresendők.
1994-ban az akkor már működő KÚT Pszichoterápiás Rendelőbe az édesanyám hívott dolgozni. Az ottani terápiák rávilágítottak arra, hogy az elfeledettnek hitt vagy elhallgatott múlt szorongásaiból eredő félelmek még sok évvel a háború után is okozhatnak neurotikus tüneteket a háború után született generációkban is.
Az alapítványt és a pszichoterápiás feladatokat édesanyám halála után én végzem.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap